Triko Bakım Klavuzu

Bebek Triko Bakım Klavuzu

Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?

 

  1. Bebek kıyafetlerini ayrı yıkayın.

     

    Bebek kıyafetlerini diğer kıyafetlerden ayrı olarak yıkamanız bebek sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir. Yetişkin kıyafetlerinde bulunan parfüm, deterjan artıkları, sigara, egzoz dumanı gibi farklı kirler, bebeğinizin kıyafetinde ve cildinde istenmeyen etkilere sebep olabilir. Hatta bebek kıyafetleri ve diğer kıyafetlerin birbirinden ayrı çamaşır sepetlerinde biriktirilmesinde de fayda var.

     

  2. Ön temizleme yapın.

     

    Kıyafete sızan bebek dışkısı, kurumuş mama gibi lekeleri çıkarmak için diş fırçası ile ön temizlik yapabilir ve kıyafeti ılık suda deterjanla bir süre beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayarak lekelerin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.

     

  3. Uygun programda ve sıcaklıkta yıkayın.

     

    Bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır ve yeni doğan bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanır soruları annelerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Modern yeni nesil çamaşır makinelerinde bebek kıyafeti programı mevcuttur. Bu programı seçebilir ya da hassas programda yıkayabilirsiniz. Normal çamaşır makinelerinde ya da elde yıkarken kıyafetin etiketinde yazan talimatlara uygun olarak yıkama sıcaklığını ayarlayabilir ve ekstra durulama işleminden geçirebilirsiniz.

    Bebek kıyafetlerini, 30 veya 40 derece sıcaklıkta yıkamanızı önermiştik. Buradaki istisna, yeniden kullanılabilir bebek bezlerinin yıkanmasıdır. Bunlar, lekeleri çıkarmak için düşük bir sıcaklıkta, ardından iyice dezenfekte olduklarından emin olmak için yüksek sıcaklıkta yıkanmalıdır.

     

  4. İyice durulayın.

     

    Bebek kıyafetlerinin durulama işleminin tam yapılması, kıyafetlerin deterjandan tamamen arınmasını sağlar.

     

  5. Mümkünse güneşte kurutun ve ütüleyin.

     

    Yenidoğan bebek kıyafetlerini güneşte kurutup ütüleyerek dezenfekte ettiğinizden emin olabilirsiniz.

 

 

 

      Bebek Kıyafetlerinde İnatçı Lekeler

 

 

 

 

         1.Bebek Kıyafetlerinden Çiş Lekesi Çıkarmak

İdrar lekesini çıkarmak iki aşamalı bir işlem gerektirir. Bir çorba kaşığı amonyağı bir bardak suyla seyreltin ve bölgeye uygulayın. Giysinin solmayacağından emin olmak için önce karışımı küçük bir alana sürmeyi unutmayın. Bebekler için özel olarak geliştirilen bir leke çıkarıcı kullanarak ardından her zamanki gibi yıkamayı tercih edebilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmak isterseniz kesinlikle sirke veya amonyak gibi maddelerle karıştırmayın. Bu, siz ve aileniz için tehlikeli olabilecek zehirli dumanlar oluşturur.

 

     2.Bebek Kıyafetlerinden Kaka Lekesi Çıkarmak

İnatçı kaka lekelerini çıkarmak için önce giysiyi ılık suda bekletmeniz gerekir. Ardından, lekeli alanı 15 dakika kadar ön yıkama için kullandığınız bir ürünle nazikçe temizlemelisiniz. Bu sırada bölgeyi fırçalamak için eski bir diş fırçası kullanın. Son olarak, bebek çamaşır deterjanı ile her zamanki gibi yıkayabilirsiniz.

 

    3. Bebek Kıyafetlerinden Kusmuk Lekesi Çıkarmak

Genellikle 6 aydan bir yıla kadar olan süreçte bebekler sıklıkla tükürür ve kusar. Bu durum bebeğinizin kıyafetlerinde çok fazla kirli, sarı görünümlü lekeler bırakabilir. Bebeğiniz mama ile besleniyorsa, lekeleri çıkarmak anne sütünün bıraktığı lekelere göre biraz daha zor olacaktır. Bunun için giysiyi ılık suya koyun. Ardından, bölgeye az miktarda toz çamaşır deterjanı serpin. Diş fırçasıyla nazikçe fırçalayın.

5-10 dakika beklettikten sonra kıyafeti her zamanki gibi yıkayabilirsiniz. Bu, tükürüğün veya kusmuğun lgiyisini üzerinde leke bırakmasını  önleyecektir. Anne sütü lekeleri için biraz limon suyu ile ön temizleme yapmanın da işe yarayacağını hemen belirtelim.

 

      4.Bebek Kıyafetlerinden Bebek Yağı Lekesi Çıkarmak

 

Bebek yağı bebeğinizin vücudu için harika olsa da kıyafetler için iyi değildir. Damladığı her yerde lekeler bırakabilir ve yıkanması zor olabilir.

Bebek yağı lekesini çıkarmak için çamaşır makinesinde yıkamadan önce yağ sökücü bir bulaşık deterjanı ile kısa bir ön temizleme yapmayı deneyin. Bulaşık deterjanının kumaş liflerine ulaştığından ve yağı emdiğinden emin olmak için bölgeyi bir diş fırçası ile fırçalayabilirsiniz.

  

TRİKO BAKIM KALVUZU

    YIKAMA

 

• Trikonuzu üzerindeki yıkama talimatında belirtildiği şekilde yıkamaya önem veriniz.

• Trikonuzu yalnızca yün deterjanı ile elde yıkayınız. Yıkarken ters yüz ediniz. Bu yöntem trikonun dış yüzünü koruyacak ve daha uzun süre yeni gibi görünmesine yardımcı olacaktır.

• Trikonuzu çamaşır makinesine atmayınız. Çamaşır makinelerinin yıkama sistemleri narin trikoların geri döndürülemeyecek şekilde çekmesine sebep olabilir. Bu sebeple trikonuzu elde yıkayınız.

• Woolmark onaylı trikolar çok yüksek bir renk haslığına sahip olacak şekilde üretilmelerine rağmen, renk akması veya solma riskini en aza indirmek için, koyu ve parlak renkli olanların açık tonlar ve beyazlardan ayrı yıkanması tavsiye edilir.

• Trikonuzu yıkarken aşırı çitileme ya da ezme ve sıkmadan kaçınınız.

 

      KURUTMA

 

• Trikonuzu kurutma makinesinde kurutmayınız. Trikonuzun doğal olarak havada kurumasına izin veriniz.

 

• Açık renklerin sararmasına ya da koyu renklerin solmasına neden olabileceğinden, trikonuzu doğrudan gün ışığında kurutmaktan kaçınınız ve asla bir kalorifer üzerinde kurutmayınız. Kuruturken direk güneş ışığı altına maruz bırakmadan kurutunuz. Trikonuzu ıslan iken asarsanız şekli bozulabilir, bu sebeple sererek kurutmaya önem veriniz. Bir trikoyu çamaşır ipine asarak kurutma, özellikle ıslatıldıktan sonra ağırlaşan ürünün esnemesine neden olabilir.

• Islak bir triko, yıkama biter bitmez kurutmak üzere serilmelidir.
Islak trikolar uzun süre bir arada bırakılınca, birinden diğerine renk geçmesi riski vardır.

• Trikonuzu kurutmak için sererken ıslak halde elle şekil veriniz kırışıklıkları ve katlama izlerini mümkün olduğunca gideriniz.

 

     ÜTÜLEME

 

• Trikonuzu yıkamadan sonra ütülemeniz gerekiyorsa, ütüyü orta ısıya veya yün programına getiriniz, trikonuzu seriniz ve elinizle hafifçe şeklini düzeltiniz, daha sonra ütünün buharlama fonksiyonunu kullanınız. Ütünüzün buharlama fonksiyonu yoksa, ütülemeden önce giysiye biraz su püskürtünüz.


• Yün trikoları ters yüz ütülemek en iyisidir. Giysiye ütüyle sadece hafif bir baskı uygulayınız. Ağır baskı giysinin parlamasına yol açabilir.

• Trikonun yanmasını önlemek için ütüyü trikonun üzerinde çok uzun süre bırakmayınız.

• Nişasta, yumuşatıcılar veya parlatıcılar gibi ütülemeye yardımcı maddeler kullanmayınız.

• Ütüleme sonrasında saklamak üzere trikonuzu katlamadan önce beş dakika kadar düz ve sert bir zemin üzerine seriniz. Bu, giysinin daha fazla buruşmasını önleyecektir.

 

 

    SAKLAMA

 

Trikonuz, askıya asmak yerine daima katlanarak saklanmalıdırlar.Askıya asmak trikonuzun esnemesine ve şeklinin bozulmasına yol açabilir. Eğer tek seçenek askıya asmaksa, bebek boy askı tercih etmelisiniz.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: bebek triko bakım, triko yıkama
Aralık 02, 2022
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR